Wat te doen in Brabant?

Wat te doen in Brabant? Die vraag stel je misschien niet dagelijks, maar wel als je met vrienden of familie een datum gepland hebt staan om iets met elkaar te doen. Of omdat je spontaan zin hebt om iets wat te gaan doen…. In Brabant! Misschien wel de leukste provincie van Nederland.

Actief doen in Brabant

Wat is er nou leuker dan je eerst met elkaar in het zweet werken en vermaken met een groepsactiviteit. Zoek de spanning en sensatie en kijk wie daar het best tegen bestand is. Je kunt natuurlijk ook prima een activiteit met elkaar bedenken waar je jezelf niet in het zweet hoeft te werken, maar juist bedachtzaam te werk moet gaan.

wat te doen in brabantAls je op een plek actief kunt zijn is dat wel bij Landgoed de Biestheuvel. Hier in Hoogeloon hebben ze werkelijk van alles “onder één dak”. Je kunt er bijvoorbeeld met elkaar de uitdaging aangaan met een spel paintball, de touwbaan en wandklimmen. De ruim 40 activiteiten die Landgoed de Biestheuvel aanbiedt zijn allemaal leuk en uitdagend.

In Valkenswaard bij Rofra kun je ook een leuke actieve dag in Brabant beleven, maar ze hebben ook ludieke, recreatieve en sportive programma’s. Rofra biedt voor iedere groep wat wils.

Escape rooms in Brabant

Zoals we in deze blog al schreven zijn Escape Rooms tegenwoordig ontzettend populair om met een groep vrienden, familie of collega’s te bedwingen. Ook in Brabant of misschien wel met name in Brabant zijn er genoeg te vinden. Onze favorieten zijn er in Ravenstein, BredaGemert en Uden.

Ballonvaart over Brabant

wat te doen in brabantBallonvaren klinkt en is natuurlijk als een supermooi avontuur. Zweef hoog boven Brabant met een hete luchtballon en zie het landschap onder je voorbij trekken. Ballonvaarten Hans van Hoesel uit ‘s-Hertogenbosch is al meer dan 30 jaar één van de bekendste ballon operators in Nederland. Zeker in Noord Brabant kennen ze helemaal goed de weg! Bijna dagelijks kun je uit de buurt van Den Bosch wel opstijgen voor een unieke ervaring over Brabant.

Lekker eten in Brabant

Lekker eten en Brabant is als Bassie en Adriaan, ze horen onlosmakelijk bij elkaar. Of je nu gaat voor een worstenbroodje in Tilburg of een Bossche bol in Den Bosch, overal in Brabant krijg je wel iets lekkers voorgeschoteld op het terras of in het restaurant. Zijn jullie op een stoer mannen uitje dan ga je natuurlijk voor de high beer. Samen met een professionele kok je eigen diner maken is én erg lekker én je kunt samen iets doen. Ga bijvoorbeeld voor de kookworkshop bij restaurant Wolfhaar in Breda.

Stappen in Brabantwat te doen in brabant

Gezellig uitgaan kan zeker in Brabant. Je kunt er gemoedelijk met elkaar een drankje doen in de bar’s en cafés in iedere gezellige stad in Brabant. In Eindhoven ga je gezellig naar het sfeervolle Plein 4 of als je wilt dansen natuurlijk naar de stijlvolle Club Storm. In Den Bosch zoek je een bar in de omgeving van de markt. Ook later op de avond kun je een borrel drinken en gezellig samen iets doen nog combineren. Ga voor een enerverende cocktailworkshop bij Parc Breda.

Kortom, te veel om op te noemen. Zoek op onze site naar de leukste horecazaken in Brabant of vraag het je vrienden! Zij weten vast wel een mooie plek aan te bevelen.

Overnachten in Brabant

Ga je voor een grote groepsaccommodatie waar je met een groep vrienden of familie kunt verblijven? Super gezellig natuurlijk! Met elkaar een activiteit ondernemen, een hapje eten en een borrel drinken om vervolgens de volgende ochtend met elkaar de vorige dag nog eens door te nemen. Vaak liggen deze natuurlijk wel net buiten de stad. Geen probleem, ga lekker fietsen of laat je door een taxi thuis brengen.

Misschien ga je samen met je vriend of vriendin wel liever voor dat luxe of goedkope hotel midden in de stad. Tussendoor op je kamer even tot rust komen van al het shoppen en na het stappen zo rollend je bed in. Prima keuze!

Zo zie je maar. Als je jezelf de vraag stelt “Wat te doen in Brabant?” Kijk dan eerst op onze site!

Plaats een reactie