Teamuitje

Steeds meer bedrijven hechten veel waarde aan een goed teamgevoel. Zij zijn er namelijk achter gekomen dat door een goede sfeer op de werkvloer, de productiviteit van het bedrijf sterk groeit. Maar het uitzoeken van de juiste activiteit voor je teamuitje is niet zo makkelijk als het misschien lijkt. De activiteit moet namelijk niet alleen leuk zijn voor iedereen, maar ook nuttig (vind de baas ;-). Bij een teamuitje is vaak het uitgangspunt om goed samen te werken met iedereen. Hierdoor zal het functioneren van het team op een normale werkdag ook flink stijgen.

Voor we beginnen met de populaire teamuitjes wil ik nog even een aantal tips geven over het kiezen van het juiste teambuilding uitje. De ervaring leert dat veel teams meer plezier beleven tijdens teambuilding activiteiten wanneer zij zelf ook zeggenschap hebben gehad over het kiezen van het uitje. Naast dat zij zichzelf gehoord voelen is de kans ook groot dat er originele ideeën naar voren komen waar nog niet over nagedacht is. Het tweede punt dat ik nog even wil vermelden is dat het belangrijk is dat het teamuitje op een andere plek is dan de werkvloer. Zo krijgen de werknemers minder het gevoel dat het werk gerelateerd is en zullen zij meer van zichzelf laten zien. Kies dus niet voor een activiteit binnen het bedrijf.

Teamuitje kiezen

Dan zijn we aangekomen bij het kiezen van de activiteit. Dit is, zoals eerder vermeld, een hels karwei. Binnen een bedrijf zijn vaak veel verschillende soorten mensen die allemaal andere dingen leuk vinden. Dus hoe houdt je iedereen tevreden? Om te beginnen is het verstandig om eerst een lijstje te maken met de opties die er zijn. Er moet bijvoorbeeld gekeken worden naar de grootte van het team en het budget dat beschikbaar is. Waarschijnlijk vallen na het kijken naar deze punten al meerdere opties af en blijft er een select groepje aan opties over. Dit kan je dan in de vorm van een poll aan het team voorleggen. Geef ze een dag of twee de tijd om hun keuze vast te leggen, hierdoor zullen ze ook met elkaar gaan afstemmen wie op welk uitje stemt en krijg je een goed overwogen besluit. Wat de uitkomst ook is, je zult minder snel klagende mensen krijgen omdat er door het team zelf gekozen is. Deel één van de achterliggende gedachte van een teamuitje wordt dus al voor het uitje zelf bewerkstelligd, geen het team met elkaar verantwoordelijk wat jullie gaan doen.

Meerdaags uitje

Mocht het budget van dit toelaten is een meerdaags uitje natuurlijk de meest ideale en ook gezellige optie. Doordat het team meerdere dagen met elkaar verbonden is zullen er automatisch sterkere banden ontstaan tussen het team. Daarnaast heb je ook meer tijd om leuke activiteiten te doen. Op Rentvilla of Belvilla vind je een breed aanbod aan huizen in binnen- en buitenland. Of kijk op Hotelspecials, hier worden de beste (weekend)aanbiedingen van meer dan 2500 hotels met hoge kortingen aangeboden.

Paintballen

Paintballen is al een lange tijd een populair teamuitje, toch vindt zeker niet iedereen paintballen leuk. Het is vooral een geschikt uitje als je jonge en avontuurlijke werknemers hebt. Ouderen vinden paintballen al snel té competitief en houden er niet van om in een bezweet pak rond te rennen. Mocht je wel op zoek zijn naar een teamuitje voor een jong team, dan is paintballen een zeer interessante optie. Bij het paintballen komen namelijk communicatie en samenwerking goed samen in een leuk spel.

Escaperoom

Dit is een uitje dat eigenlijk nog relatief nieuw is. Het is het afgelopen jaar erg hip geworden en er komen steeds meer nieuwe escaperooms bij. Het is de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijd een kamer uit komt. Dit doe je door verschillende puzzels op te lossen en opdrachten uit te voeren. De Escaperoom is zo populaire als bedrijfsuitje omdat hier het samenwerken echt noodzakelijk is om te slagen.

Plaats een reactie