Wat te doen in Haarlem

Als je een stad in Noord Holland wilt bezoeken denken we natuurlijk gelijk aan Amsterdam. Maar Haarlem is de hoofdstad van de Provincie Noord Holland en blijkt een superleuke stad. Om te wonen, te winkelen en om met vrienden te bezoeken voor een leuk uitje, uit eten te gaan of een nacht van kroeg naar kroeg te zwieren.

Wat te doen in Haarlem met een vriend

Gaan jullie een dag of een weekend op pad met de mannen!? Altijd leuk een mannen uitje. Haarlem is perfect. Verken de stad met een segway of te voet met een citygame. Vinden jullie het leuk om je in het zweet te werken en geen probleem om vies te worden? Vlak buiten Haarlem ligt Spaarnwoude. Ga met elkaar de bossen in voor een zinderend potje paintball of quad rijden. Iets rustiger en schoner, maar zeker leuk om te leren is golf. Op de driving range van golfclub Spaarnwoude leg je de basis.

Wat te doen in Haarlem met een vriendin

Wat wil je in Haarlem gaan doen met je vriendin? Naast shoppen natuurlijk! ?
Ik las een super leuk artikel van Anneliesje.

Vooral de tip over de vele leuke musea vond ik erg waardevol. Bij Haarlem had ik nooit als eerste aan musea gedacht. Het Frans Hals Museum, naar de gelijknamige Oude Hollandse Meester, is wel het meest bekende. De collectie is gebaseerd op de rijke verzameling van de stad zelf die al vanaf de 16e eeuw is opgebouwd. Het museum bezit honderden schilderijen waaronder meer dan een dozijn schilderijen van Oude Meester Frans Hals.

Iets excentrieker is het Dolhuys. Het Dolhuys is gevestigd in een uniek middeleeuws gebouw. Jarenlang bood dit onderdak aan ‘dollen’, mensen die buiten de maatschappij vielen. Nu, bijna 700 jaar later, is het Dolhuys het museum van de geest en staat de waarde van mensen die anders functioneren centraal.

Eerst Haarlem, daarna Bloemendaal

Als je Haarlem helemaal gezien hebt kun je natuurlijk rondom de Grote Markt op een terras ploffen of een lekker restaurant opzoeken. Je staat met het openbaar vervoer ook met 20 minuten in Bloemendaal aan Zee. Lekker flaneren of vanachter een koel drankje bij Bloomingdale of Beachclub Vroeger kijken wat er voorbij komt lopen.

De mannen brengen natuurlijk nog een bezoek aan Circuit Park Zandvoort gelegen tussen Bloemendaal en zandvoort. Je kunt er racen met je eigen auto of motor, maar je kunt ook kiezen voor een Ferrari F430, een Aston Martin Vantage, een Lamborghini Gallardo en een Porsche 911!

Maak je er een weekendje van, kijk dan eens naar de Sea Lodges, een uniek, autoluw vakantiepark midden in de duinen en direct tegenover de strandopgang van het populaire Bloemendaal aan Zee.

Plaats een reactie