Zeilen, droogvallen, wadlopen én naar de zeehonden in één weekend met zeilschip Alida.

Drachten, Friesland

Extra informatie
Prijs vanaf: €99
Aantal personen: 12 tot 120
Voor wie: Mannen, Vrouwen, Stellen, Gezinnen

Naar website

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u op vrijdagavond in aan boord van het historische zeilschip Alida. Het wordt een weekend vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar geringe diepgang van slechts 80 cm is de Alida bij uitstek geschikt voor de ondiepe wateren van de Waddenzee.

Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de te volgen route. De volgende ochtend is het ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen, op zoek naar een geschikte zandplaat om het schip te laten droogvallen en een wandeling over de zeebodem te maken. Met de komst van de vloed krijgt de Alida weer water onder haar vlak en worden opnieuw de zeilen gehesen.

In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kan ervaren.
Aan het einde van schitterende zeildag doemt de vuurtoren ‘Brandaris’ op. In de haven van West-Terschelling is het een drukte van belang, hier vinden we een plekje voor de nacht. Terschelling heeft veel te bieden; strand en duinen vlakbij en in het bruisende dorp vindt u gezellige restaurantjes en cafe’s, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is.
Op zondag om 10.00 wordt de terugreis aanvaard en na een bezoek aan de zeehondenbank wordt er koers gezet naar Harlingen.

Maximaal aantal deelnemers is 24 en de kosten van een weekend-arrangement bedragen 2.750,- euro, exclusief catering. Voor grotere groepen kunnen er meerdere schepen worden ingehuurd.

« Terug naar overzicht