Zo parkeer je goedkoop op het vliegveld

Vliegen is al duur, maar als je op een vliegveld parkeren wilt parkeren, kun je maar beter goudstaven meenemen. Logisch dat je graag wilt weten hoe je goedkoop kunt parkeren. Een paar praktische tips daarvoor, zodat je vakantie nog leuker wordt.

Verder van het vliegveld parkeren

Hoe dichter je bij het vliegveld parkeert, hoe meer je betaalt. Parkeer je vlak bij de terminal, dan ben je voor een week de prijs van een vliegticket kwijt. Zonde! Parkeer daarom liever wat verder weg van het vliegveld. Bij Amsterdam Airport Schiphol en Eindhoven Airport rijden met enige regelmaat shuttlebussen. Deze bussen zorgen ervoor dat je je auto goedkoop elders kunt parkeren, en dat jij alsnog op tijd op de luchthaven bent. Zie het als een soort dienst om je te bedanken voor het feit dat je geen plekje op de parkeerplaats bezet houdt.

Deze dienst kost iets meer tijd, maar je bent een stuk goedkoper uit dan bij de terminal van de luchthaven parkeren. Doe je er nog wat geld bij, dan kun je bijna nog een keer vliegen. Nog beter is natuurlijk om met het openbaar vervoer te komen, maar dat is niet altijd een optie en dat is begrijpelijk.

Gebruikmaken van parkeervergelijkingswebsites

Maak gebruik van parkeervergelijkingswebsites om de beste tarieven te krijgen voor het parkeren. Je kunt vaak via deze websites de tarieven vergelijken en meteen boeken. Een handige manier voor als je geen andere keuze hebt dan toch bij de terminal te parkeren. Wanneer je gebruikmaakt van deze websites, is het een goed idee dat je eerst de recensies leest. Dan weet je of het betrouwbaar is om hier je parkeerkosten mee te betalen.

Je ziet op een parkeervergelijkingswebsite ook op welke plek je de beste prijzen krijgt. Natuurlijk zijn er meer airports dan alleen Schiphol, dus vind je ook de prijzen voor bijvoorbeeld Parking Eindhoven Airport op zo’n website.

Parkeren bij een parkeeraanbieder

Wat betreft de parkeerkosten, kan het een aantrekkelijke optie zijn om gebruik te maken van een parkeeraanbieder. De prijzen van een parkeerservice liggen vaak lager dan bij de luchthaven zelf. Het scheelt je zo twee tientjes op een week. Het hangt wel een beetje af van de grootte van de luchthaven: parkeren met een parkeeraanbieder op Rotterdam of Groningen scheelt je maximaal 5 euro, terwijl je bij parkeren op Schiphol al snel de euro’s ziet oplopen.

Let bij het boeken op de locatie van de parkeerservice: kies er eentje die op jouw route ligt. Voor welke optie je ook kiest, het is zaak dat je je parkeerplaats op tijd reserveert. Vaak krijg je een mooie korting als je op tijd boekt.

Plaats een reactie