Stijlvol vrijgezellenfeest? Tips en ideeën!

De één vindt het allemaal hilarisch en fantastisch, de ander vindt het vreselijk; een vrijgezellenfeest. Of het nu de bruid-to-be is die ordinair verkleed door een winkelstraat moet lopen om voorbijgangers aan te spreken, of een bruidegom die in een onesie zichzelf helemaal kachel moet zuipen; het zijn vaak ordinaire feestjes. Er zijn natuurlijk veel mensen die dit ontzettend leuk vinden, maar steeds vaker is er toch ook wel een afkeer hiervan voelbaar. Zeker nu steeds meer mensen stoppen of minder willen gaan drinken en bewuster leven, kunnen deze feestjes mensen niet meer bekoren. Maar of daarmee het vrijgezellenfeest voor goed verleden tijd is? Dat is een conclusie die weer te kort door de bocht is. Een stijlvol én feestelijk vrijgezellenfeest kan wel, maar vraagt om andere activiteiten. Welke dat zijn? Lees snel verder voor leuke ideeën.  

De boot op 

Een activiteit die iedereen kan én leuk vindt is een rondvaart bijwonen. Alle tijd om lekker bij te kletsen, plezier te maken en te lachen maar toch is er ondertussen ook iets te zien. Een lekker hapje en drankje erbij, en het feest is compleet. Je kan als organiserend comité jezelf hier vrij snel qua regelwerk vanaf maken door een compleet verzorgde rondvaart te boeken bij Zaanse Schans rondvaart. Een succes voor iedereen, van jong tot oud.  

Goed geleerd 

Een workshop of masterclass gezamenlijk volgen is ook ontzettend leuk om te doen tijdens een vrijgezellenfeest. Vaak veel leuker dan inhoudsloze drankspelletjes om iemand voor paal te zetten. Denk aan een professionele wijnproeverij, het volgen van een broodbak masterclass of het zelf maken van Bossche bollen. Wanneer je je gaat verdiepen zul je al snel erachter komen dat er ontzettend veel leuke activiteiten zijn die je als vriendengroep kunt ondernemen. Van pottenbakken tot een workshop cabaret, er is echt van alles te doen en te organiseren. Wees origineel en het mag best af en toe een beetje uit de comfortzone zijn. Je zult zien dat je je vrienden nog beter leert kennen en op een ongedwongen manier tot hele goede gesprekken komt. Meer dan dat je komt wanneer je gewoon in de kroeg naast elkaar staat te zuipen.  

Kortom, een vrijgezellenfeest roept vaak nog beelden op van een ordinaire zuippartij waar de bruid of bruidegom nog even flink te grazen wordt genomen. Je kan het ook anders aanpakken en er een feest van maken waar de bruid of bruidegom echt waardevolle herinneringen maakt met zijn of haar meest waardevolle vrienden en familie. Beperk je qua gasten ook niet per se tot mannen of vrouwen maar ga voor de mensen waarvan jij weet dat de bruid of bruidegom ze hoog heeft zitten. Leuke dingen die je daarnaast wél extra kunt organiseren, zijn bijvoorbeeld het inhuren van een videograaf die een leuke aftermovie kan maken. Dit is leuk om af te laten spelen op de bruiloft of om mee te nemen in de aftermovie die in zijn totaliteit van de bruiloft wordt gemaakt. Denk dus vooral in het belang van degene die centraal staat en stap af van de standaard-ideeën.  

Plaats een reactie