Weekendje weg? Vergeet dan je reisverzekering niet!

Vaak denken mensen dat wanneer het gaat over een reisverzekering, ze deze alleen maar hoeven af te sluiten wanneer ze een lange reis gaan maken in het buitenland. Niets is echter minder waar dan dat. Het is daarom tijd om dit beeld bij te stellen. Een reis hoeft namelijk niet naar het buitenland te gaan; je kunt ook gewoon op pad gaan in eigen land. Daarnaast hoeft een reis ook niet lang te zijn. In principe ben je al op reis wanneer je een keer elders dan in je eigen huis slaapt. Om die reden is het ook belangrijk dat wanneer je besluit om in eigen land een weekendje op pad te gaan, je een goede reisverzekering afsluit. We laten je in dit artikel graag zien hoe je die samenstelt. Zo voorkom je hopelijk vervelende problemen. 

Een reisverzekering is ook voor een weekendje weg bedoeld

Stel dat je een keer een weekendje weg wilt gaan in Nederland. Er valt namelijk genoeg te ontdekken in eigen land. Misschien wil je wel een keer een rondvaart over de Amsterdamse grachten maken, of een boottocht maken op het Wad. Je kunt ook cultuur komen snuiven in Maastricht. Wat je bestemming en plannen ook zijn, het is verstandig om te zorgen dat je een reisverzekering afsluit. Zodra je namelijk de deur uitgaat, ben je op pad en dan kan er van alles gebeuren. Ben je niet tegen dergelijke ongelukjes verzekerd, dan komen de financiële gevolgen van dit ongelukje volledig op jouw bord terecht. Bij kleine ongelukjes kunnen die kosten nog beperkt blijven, maar bij grotere ongelukken kan dit leiden tot grote financiële stroppen. Zorg er daarom altijd voor dat je een reisverzekering afsluit, omdat je hiermee een beroep op je verzekeraar kunt doen wanneer je in de problemen bent geraakt. 

Doorlopend of slechts eenmalig een verzekering afsluiten? 

De beste verzekering is er een die goed bij jouw manier van reizen aansluit. Vandaar dat je verzekeraar ook meerdere opties aanbiedt. De eerste vraag die je jezelf daarom moet stellen als je op pad gaat in Nederland, is of je een eenmalige of een doorlopende verzekering nodig hebt. Zoals de naam al aangeeft, sluit je een eenmalige polis slechts af voor een uitje. Ga je dus maar een keer per jaar even een weekendje in een hotel, dan hoef je hier geen doorlopende verzekering voor af te sluiten. Vind je het juist leuk om op ieder moment te kunnen vertrekken en doe je dat ook regelmatig, dan kun je kiezen voor een doorlopende verzekering. Deze sluit je eens per jaar af en vervolgens ben je het hele jaar gedekt. Pas je verzekering wel aan wanneer je bestemming ineens ver weg is. Zo voorkom je dat je polis niet meer goed aansluit bij wat je graag zou willen zien van de wereld. 

Je reis begint op het moment dat je je reis boekt

Veel mensen denken dat hun reis begint op het moment dat ze de deur uitlopen, maar hij begint al wanneer je hem boekt. Vandaar dat we je ook aanraden om een annuleringsverzekering afsluiten gaat. Mocht je om de een of andere reden niet meer op reis kunnen gaan, dan kun je je reis afblazen zonder dat dit financiële gevolgen zal hebben. Ook wanneer je al op de plaats van bestemming bent, maar ineens halsoverkop naar huis moet omdat er bijvoorbeeld iets ergs gebeurd is, kun je de kosten van de terugreis terugvragen van je verzekeraar. Zo kun je je vakantie op een later moment hervatten zonder dat je daar een groot bedrag voor hoeft neer te tellen. Dat geeft een stukje rust. Fijne vakantie gewenst!

Plaats een reactie