Workshop schieten

Almere, Flevoland

Extra informatie
Prijs vanaf: €19.5
Aantal personen: 6 tot 30
Voor wie: Mannen, Vrouwen, Stellen, Gezinnen

Naar website

Afwisselende schietworkshop

In de Workshop schieten komen verschillende disciplines van de schietsport aan bod: handboog, kruisboog, luchtbuks en blaaspijp. Bij elk onderdeel krijg je uitleg over de juiste techniek, de puntentelling en natuurlijk het veiligheidsprotocol. Na een paar oefenrondjes doen we leuke wedstrijdjes.

Handboog
Je gaat schieten met een klassieke pijl en boog op een schietschijf. Hoe dichter je bij de roos schiet, hoe meer punten je krijgt! De techniek is erg belangrijk; je krijgt instructie in houding, richting, aanspannen en schieten.

Kruisboog
De kruisboog werd veel gebruikt in de Middeleeuwen. Deze wordt vanaf de schouder geschoten, net als een geweer. De instructeur legt uit hoe je de boog spant, hoe de veiligheidspal en de richter werken, en wat de juiste houding is voor het beste resultaat.

Luchtbuks
Ook schieten we met een luchtbuks, dat eruit ziet als een geweer. Het is vergelijkbaar met een schiettent op de kermis – maar dan een stuk preciezer. Er wordt met kleine loden kogeltjes geschoten op speelse doelen. Hoe meer doelen je raakt, hoe meer punten je krijgt!

Blaaspijp
Tot slot de blaaspijp: een traditioneel wapen voor veel volkeren. We gebruiken korte metalen pijltjes waarmee eerst op een dartboard en daarna op ballonnen wordt geschoten. De holle buis is bijna 1,5 meter lang, zodat je goed kunt richten.

Inclusief
Je wordt ontvangen met koffie en thee en halverwege is er een ontspannen pauze met een drankje naar keuze.

« Terug naar overzicht