Waarom er aan voetbalkleding vaak een fors prijskaartje hangt

Ben je op zoek naar voetbalkleding voor jezelf of voor je kind, dan kun je soms flink schrikken van het prijskaartje dat je gepresenteerd krijgt. Waardoor liggen de prijzen voor veel voetbalshirts zo hoog? En is er echt geen manier waarop dit wat goedkoper kan?

Goed zoeken kan lonen

Presenteert een profclub uit binnen-of-buitenland zijn nieuwe tenue voor het komende voetbalseizoen, dan rennen fans massaal naar de winkel om het aan te schaffen. Iedereen wil het nieuwe shirt hebben, en op deze manier niet alleen de club steunen, maar ook uitdragen supporter te zijn. En dat terwijl de prijzen vaak toch behoorlijk fors te noemen zijn.

Dat de prijzen hoog liggen heeft verschillende oorzaken. Profclubs werken voor hun kleding vaak samen met de A-merken op sportgebied. Hun shirts behoren veelal tot de duurdere die er te koop zijn. Deels vanwege het merkje dat erop zit, deels ook doordat de A-merken degenen zijn die met nieuwe technieken komen op het gebied van stofgebruiken. De kosten voor het ontwikkelen hiervan worden betaald door de kopers. Daarnaast willen clubs natuurlijk ook graag een aardige winst maken op de kleding, net als de merken, en wordt ook dit doorberekend in de prijs.

Met een beetje goed zoeken kun je echter meestal wel clubkleding vinden waar een wat minder fors prijskaartje aan hangt. PSG trainingspakken zijn doorgaans aardig aan de prijs, maar naast de trainingspakken zijn er vaak ook trainingsshirts. Deze lijken qua design vaak wat op de wedstrijdshirts, maar zijn doorgaans stukken goedkoper. Veel fans wijken uit naar dit soort shirts, die vaak ieder jaar een nieuwe look hebben.

Sla op het juiste moment toe

Kiezen voor een trainingsshirt in plaats van een wedstrijdshirt kan dus de moeite waard zijn. Ook hebben zeker de grotere clubs vaak naast hun echte sportkleding ook nog een lijn met fankleding. Deze is vooral geschikt om te dragen buiten het sporten om, dit zie je ook terug in de materialen waarvan de lijn gemaakt is, maar ziet er wel bijna hetzelfde uit als de wedstrijdkleding.

Daarnaast is het de moeite waard om wat geduld te hebben. Als een club zijn nieuwe Real Madrid Vest kids net heeft gepresenteerd, is deze vaak op zijn duurst. Wacht je even, bijvoorbeeld tot de winterstop, dan dalen de prijzen vaak al wat. Heb je nog meer geduld, bijvoorbeeld tot het voorjaar, dan vind je de echte superdeals terug in de winkel. De kleding is dan aan zijn laatste weken bezig, de nieuwe collectie staat al te trappelen, en mag vaak voor flinke kortingen weg. Een prima moment om toe te slaan.

Plaats een reactie