Je kiest de auto die je betalen kunt, en droomt van dat kostbare exemplaar

Verlangend naar die Porsche, ben je al jaren fan van Volkswagen. Ook jij rijdt in de Golf of Polo. Het is duidelijk dat je je daar niet echt mee onderscheidt. Dat doe je wel in die felbegeerde Porsche, maar ook die ouderwetse Daf. Over auto’s…

Met je eerste auto ben je de koning te rijk. Van welk kaliber ook en hoe groot ook maar. Maar dan… al snel vormt zich een voorkeur voor een zeker merk. Soms blijft dat bij een verlangen, zoals bijvoorbeeld naar een Porsche, Range Rover of Ferrari.

Voor wie het kan betalen volgen dan alle mogelijke merken zoals de Volvo, Volkswagen of BMW. En als je echt een liefhebber bent val je als een blok voor bijvoorbeeld de Daf. Dan duik je in de wereld van de oldtimers en kun je je hart ophalen aan uitjes met een ouderwets nostalgische Daf. De voorkeur voor automerken leidt ertoe dat fans met smart wachten op de nieuwste modellen, de gadgets in de gaten houden en nooit meer in een ander merk wensen te rijden. De meest populaire auto van dit moment is de Volkswagen Golf, gevolgd door de Renault Clio en de Volkswagen Polo. Fans van de VW gaan lekker. Het betreft hier de meest populaire auto’s in Europa, samengesteld door Autovisie. Beperken we ons tot Nederland dan zijn er cijfers over 2019 verzameld door AutoRai. Hier haalt de Volkswagen Polo plek nummer 1, bezet de Ford Focus de tweede plek en de Volkswagen Golf de derde.

Onverzekerd de weg op kan je zeshonderd euro kosten

Zo’n auto verzekeren als een Volkwagen of Ford is prima te doen, dat kun je van een modelletje Porsche niet zeggen. Wie uiteindelijk dat verlangen kan verzilveren in de aanschaf van een heuse luxe bolide, betaalt niet alleen voor de auto een flink bedrag, maar moet in staat zijn deze ook tegen een aanzienlijk bedrag te verzekeren. Het is niet voor iedereen weggelegd.

Trouwens; iedere autobezitter is aan te raden vanaf het moment dat hij een auto op zijn naam laat overschrijven, oftewel het kenteken op zijn naam zet, een basisverzekering af te sluiten. Doe je dat niet, dan hangt je een boete van wel zeshonderd euro boven je hoofd. Of je dan die Porsche rijdt of die Ford Focus maakt geen verschil. Je hebt minimaal een WA-verzekering nodig, voor schade die je bij een ander maakt. Beperkt casco of volledig casco dekt ook de schade aan je eigen voertuig. Verdere aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht, maar soms wel handig. Denk aan die Porsche.

Voor het verzekeren van een elektrische Tesla is vaak een ‘terugvindsysteem’ verplicht

Het is verstandig om te kiezen voor die verzekering die het beste bij jouw auto en jouw rijgedrag past, én bij de inhoud van je portemonnee. Een goedkope autoverzekering is altijd wel te vinden, maar dekt deze ook dat waar jij zo min mogelijk risico mee wilt lopen? Laat je goed voorlichten en wik en weeg. Breek je hoofd er niet over, maar ga ook niet over één nacht ijs.

Voor de Porsche sportauto is er overigens een aparte sportwagen-verzekering. Dan weet je het wel. Daar is nauwelijks informatie over te vinden, tenzij je de stap waagt een offerte aan te vragen. De McLaren is dan prima te verzekeren. Ook de elektrische sportwagen verzeker je moeiteloos. Het verschil zit ‘m vooral in de waarde van de auto en de reparatiekosten. Tesla’s lijken bovendien vooral roofgoed te zijn en ook dat schroeft de verzekeringskosten behoorlijk op. Een tv-systeem, terugvindsysteem is dan verplicht. Dat hoeft bij de Volkswagen Golf allemaal niet.

Plaats een reactie