Met vrienden op vakantie? Denk aan je verzekeringen

Heerlijk, er even met je vrienden op uit. Even weg van de stress van alledag en even heerlijk een paar dagen heerlijk dollen met elkaar. Belangrijk is dat je niet vergeet je goed te verzekeren. Want je wilt immers wel zorgeloos genieten samen met je vrienden.

Verzeker je auto goed en denk ook aan de pechhulp

Je zorgt er uiteraard voor dat de auto waarin je rijdt naar de plek van bestemming goed verzekerd is. Het is in ons land verplicht een autoverzekering af te sluiten. De verzekering met de minste dekking is de WA verzekering, je kunt echter ook kiezen voor een WA beperkt casco verzekering of een allrisk verzekering. Welke geschikt is voor jou is afhankelijk van de auto die je rijdt. Het is wel verstandig om als je de auto vol vrienden hebt ook een inzittendenverzekering af te sluiten. Het is verstandig om daarnaast een verzekering te kiezen met pechhulp. Het kost je vrijwel niets extra’s maar is goud waard als je met pech langs de kant van de weg staat.

Kies voor een doorlopende of voor een kortlopende reisverzekering

Sluit ook altijd een reisverzekering af. In beginsel heb je twee soorten; een doorlopende reisverzekering voor als je vaker op reis gaat en een kortlopende reisverzekering. Met de verzekering ben je verzekerd van hulpverlening en ben je gedekt voor de extra kosten die je maakt vanwege bijvoorbeeld ziekte een ongeval of overlijden. Wat je zeker niet moet vergeten is het afsluiten van een annuleringsverzekering. Met hoe meer mensen je van plan bent op vakantie te gaan, hoe groter ook de kans dat er geannuleerd moet worden. Maar eerst reisverzekeringen vergelijken voordat je gaat afsluiten. Dit bespaart je veel geld.

Vergeet zeker niet een annuleringsverzekering af te sluiten

De annuleringsverzekering dekt een deel van de kosten als de reis geen doorgang kan vinden. Dan moet er overigens wel sprake zijn van een dringende reden waarom de vakantie niet door kan gaan overigens. Dit kan bijvoorbeeld het overlijden van een naast familielid zijn, maar kan evengoed bij zwangerschap, een scheiding, als je een baan aangeboden wordt of als je huisdier binnen een termijn van veertien dagen voor de vakantie komt te overlijden. De verzekeraars hanteren wel elk hun eigen voorwaarden. Check dus bij deze verzekering wel altijd goed de kleine lettertjes. Vergelijk annuleringsverzekeringen!

Plaats een reactie