Verre reizen nog niet in trek bij Nederlandse vakantiegangers

De Nederlandse bevolking was deze zomer verdeeld, kijkende naar hun vakantiebestemming. Een grote groep Nederlanders bleef ook deze zomer in eigen land. Niet alleen heeft Nederland ontzettend veel mooie plekken te bieden. Ook was het de meest veilige optie. Andere gezinnen kozen voor een vakantie dichtbij huis, elders in Europa. Denk aan een citytrip naar Antwerpen, een korte vakantie in Spanje, enzovoorts. Een derde groep Nederlanders overwoog een vakantie buiten Europa. In veel landen was dit echter nog niet mogelijk. Onder meer de Verenigde Staten, maar ook Australië hield de deur gesloten voor Europese toeristen. Het is de vraag wanneer zij de Europese toerist weer verwelkomen.

Zonnige vakantiebestemmingen in trek dit najaar

Gezinnen die hun vakantie uitstellen tot later dit jaar kiezen voor een zonbestemming. Onder meer bestemmingen in Spanje, Italië en bijvoorbeeld Griekenland zijn in trek. Deze landen verzekeren toeristen nagenoeg altijd mooi weer in het najaar. De ideale onderbreking tussen de zomerperiode en de winter. Het zijn bestemmingen waar je tal van fraaie steden, stranden en natuurgebieden vindt. Denk aan een eiland als het Spaanse Tenerife of het Griekse Santorini (bron: https://woty.nl). Daar komt bij dat men straks mogelijk weer naar kantoor mag. Iets waar door veel mensen naar uit wordt gekeken, maar wat tegelijkertijd veel energie zal kosten. Een korte vakantie in het najaar is hierdoor wenselijk.

Versoepelingen mogelijk eind september aangekondigd

Over een paar weken staat er een nieuwe persconferentie gepland. Veel mensen verwachten dat het demissionair kabinet op dat moment nieuwe versoepelingen aan zal kondigen. Het gaat hierbij onder meer om het loslaten van de anderhalve meter afstand, het gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer zonder een mondmasker te moeten dragen en het mogen werken op kantoor. Iets wat nu alleen is toegestaan wanneer dit niet anders kan. Op kantoor werken zal naar alle waarschijnlijkheid anders zijn dan voorheen. De meeste werkgevers hebben inmiddels aangegeven dat zij hun medewerkers zullen toestaan gedeeltelijk vanuit huis te werken. De combinatie is voor veel mensen ideaal.

Opgespaarde vakantiedagen bron van zorgen

Doordat veel gezinnen deze zomer nog thuis zijn gebleven, staat er een flinke rits aan vakantiedagen open bij de meeste werknemers. Iets wat voor zorgen zorgt bij de werkgevers. Zij vrezen dat een groot deel van het personeel in het najaar afwezig is, om de vakantiedagen te kunnen verbruiken. Iets wat er in het meest slechte geval voor zorgt dat de continuïteit van de organisatie in gevaar komt. Werkgevers proberen samen met werknemers te zoeken naar de beste oplossing. Onder meer door werknemers zonder kinderen hun vakantie buiten de schoolvakantie op te laten nemen. Iets wat overigens ook aanzienlijk goedkoper is voor de medewerker, wanneer deze een vakantie in het buitenland overweegt.

 

Plaats een reactie