Bijzonder overnachten in Nederland

Reisblogger Sam ging ik zoek naar tientallen plekjes om bijzonder te overnachten in Nederland. En wat blijkt? Echt in elke provincie zijn er pareltjes te vinden!

Overnachten in vliegtuigen, bussen, molens, boten, …

joert origineel overnachten NederlandEr zijn echt heel veel originele overnachtingen in Nederland mogelijk! Het gaat daarbij niet alleen om vrolijk ingerichte hotelkamers of B&B’s op unieke locaties. Veel unieke accommodaties zijn namelijk echt heel bijzonder door het gebouw waarin ze zich bevinden.

Zo is het in Nederland mogelijk om in boomhutten te slapen, maar even goed oude (niet werkende, natuurlijk) vliegtuigen, omgebouwde schoolbussen, voormalige kloosters, woon- of pipowagens, kubuswoningen (je weet wel, die van Rotterdam!), joerten of andere tenten, voormalige oorlogsbunkers, oude gevangenissen, torens of kranen en zelfs de bekende brughuisjes in Amsterdam centrum.

Keuze genoeg voor wie eens een aparte ervaring wil meemaken, dus!

Iedere provincie is goed vertegenwoordigd

VeluweOveral in Nederland is het mogelijk om bijzonder te overnachten. De ene provincie of stad heeft natuurlijk meer mogelijkheden dan de andere, maar al bij al is het nooit ver rijden om in een unieke accommodatie terecht te komen.

Amsterdam is natuurlijk de stad met de meeste originele overnachtingsmogelijkheden, maar ook in Rotterdam en Utrecht zijn er veel opties. Dat gaat van slapen in historische panden of lokale bezienswaardigheden tot luxe overnachtingen op het water of met een zicht op de skyline van de stad.

Bekende natuurgebieden zoals de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug of zelfs de woeste Waddeneilanden zijn dan weer ideaal voor iets avontuurlijkere mensen. Trek je beste wandelschoenen aan en geniet van Moeder Natuur vooraleer je op een originele manier naar bed gaat en ook ’s morgens geniet van een ontbijtje in een wel heel aparte setting. Tenten, huifkarren, joerten, boomhutten of bootovernachtingen vind je in de meeste natuurgebieden bij de vleet!

Origineel overnachten buiten Nederland

Wil je liever de landsgrenzen oversteken en op bezoek gaan bij één van onze buurlanden? Natuurlijk zijn er daar ook heel wat plekjes om bijzonder te overnachten.

Zo vind je in België een groot aanbod rond grote steden zoals Antwerpen en Gent, maar nog veel meer in de wilde en ongerepte Ardennen. Naast dit natuurdomein, zijn er ook heel wat unieke accommodaties te vinden in Belgisch Limburg. Neem ook hier weer goede wandelschoenen mee, want in de buurt is er altijd wat te verkennen.

Het spreekt voor zich dat grote landen zoals Duitsland en Frankrijk ook genoeg mogelijkheden hebben als je een gewoon hotel beu bent. Zelfs als je gaat skiën in Oostenrijk, kun je in bijzondere verblijven overnachten.

Bleef jij ook al bijzonder overnachten in Nederland of daarbuiten? Laat ons gerust jouw ervaring weten in een berichtje onderaan deze blog!

Plaats een reactie