Wat geef jij jouw vrienden cadeau?

Het blijft altijd een lastig onderwerp, wat geef je iemand cadeau? Er zijn natuurlijk verschillende gelegenheden om iemand een cadeautje te geven en soms het erg lastig om een origineel cadeau te geven. Voor een origineel verjaardagscadeau voor een man blijkt onder onze lezers erg lastig te zijn. In dit artikel gaan we je helpen met wat leuke en originele cadeautips voor jouw vrienden. Zo kom je niet met lege handen of een envelopje met geld aan maar met iets origineels.

Geef een fles drank cadeau

Ik hoor je al denken, wat een afgezaagd advies. En inderdaad, een random fles drank is een afgezaagd cadeau. Heb je echter een soort drank die je vriend echt kan waarderen? Doe er dan een stapje bovenop en zoek een originele fles van deze drank. Vaak zijn er speciale uitgaven of limited editions verkrijgbaar met een mooi verhaal. Zo kan je bijvoorbeeld bij Hertog Jan een fles Grand Prestige bestellen welke in de kelder klaar ligt aan het einde van de rondleiding. Hierbij kan je dan ook een persoonlijke boodschap achterlaten. Zoek in ieder geval een fles drank waar een mooi verhaal bij hoort en vertel dit verhaal ook als je de fles geeft. Wat je ook kan doen is meteen een datum prikken om de fles samen soldaat te maken. Zo geef je niet alleen een tastbaar cadeau, maar maak je ook mooie nieuwe herinneringen samen.

Laat zien dat je je vriend écht kent

Het gaat er vaak niet om wát je geeft, maar hoe je het geeft. Soms kan het heel leuk zijn om een grappig cadeau te geven waaruit blijkt dat je je vriend echt kent. Heeft hij bijvoorbeeld gekke hobby’s? Of heeft hij iets meegemaakt waar het cadeau op slaat waar jullie met zijn allen flink om kunnen lachen? Dan kan je met een grappig cadeau de juiste snaar raken. Het is ook leuk om iets te geven waar een grappig verhaal aan vast zit. Zeker als het een opvallend exemplaar is dan gaat het verhaal echt leven en kan dat tegen iedereen verteld worden. Zo geef je niet alleen een cadeau, maar gelijk een gespreksonderwerp.

Geef een ervaring

Vaak is het veel leuker om een ervaring te geven dan een tastbaar cadeau. Geef bij voorbaat iets dat jullie samen kunnen doen. Neem elkaar om beurten mee uit eten bij een restaurant dat je beiden nog niet kent bijvoorbeeld. Of ga samen karten, paintballen of een escape room doen. Zoek iets uit waarvan je weet dat je vriend dit leuk vind en ga het samen doen. Heb je weinig budget? Dan kan het ook al leuk zijn om samen een wandeling te gaan maken, of te gaan picknicken bijvoorbeeld. Of ga samen een gezamenlijke hobby uitvoeren. Dit hoeft niet veel geld te kosten, en is vaak veel meer waard dan een tastbaar cadeau of een enveloppe met geld.

Wat zijn jouw beste of slechtste cadeaus die je van je vrienden hebt gehad? Laat het achter in de reacties hieronder.

Plaats een reactie