Dagje uit in Amsterdam

Zin om een dagje de deur uit te gaan? Onze hoofdstad zit vol met bezienswaardigheden, leuke activiteiten en gezellige restaurants en cafés. In Amsterdam valt van alles te beleven. Hieronder hebben we de leukste opties voor jou op een rijtje gezet.

Museums

Amsterdam zit vol met allerlei leuke en leerzame museums. Zo zijn er mooie kunstmuseums als het Van Gogh museum, het Rijksmuseum en museum het Rembrandthuis, maar ook verschillende fotografietentoonstellingen. Er zijn ook wetenschapsmusea zoals NEMO en Body Worlds. Voor de geschiedenisliefhebbers zijn er ook genoeg opties, waaronder het Verzetsmuseum, het Anne Frank huis en het Scheepvaartmuseum. Een dagje Amsterdam is dus goed te combineren met een rondleiding door een museum naar keuze.

Grachtengordel

De historische grachten van Amsterdam zijn bekend over de hele wereld. Deze grachtengordel met de herenhuizen eromheen zijn typerend voor de stad en ons land. In dit gedeelte van de stad is nog duidelijk te merken hoe welvarend Nederland vroeger was. Er zijn hier verschillende gezellige straatjes te vinden waar je ook lekker kunt eten en drinken. Je kunt een avondje in de grachtengordel goed combineren met het uitgaan, of bijvoorbeeld een bezoek aan het Holland Casino Amsterdam. Als je naar Amsterdam gaat zijn de grachten definitief een must-see. Als het lekker weer is, is het ook leuk om op de rondvaartboot te stappen. Vanuit de grachten zelf zie je de stad vanuit een heel ander perspectief. Vooral als het warm weer is kan dit erg verfrissend en leuk zijn.

De Jordaan

Deze iconische volksbuurt en ook leuk om een keer gezien te hebben. De buurt heeft een enorme geschiedenis. Vele Nederlandse beroemdheden groeiden hier op, van René Froger en Koos Alberts tot Willem Holleeder. Hou je van oer-Hollandse muziek en gezelligheid? Dan is het ook aan te raden om een drankje te doen in een van de vele cafés. Voor shopliefhebbers zijn ook de ‘9 straatjes’ te vinden in het midden van de Jordaan. Hier kun je unieke winkels vinden met onder andere sieraden, kleding en vintage meubels. Er zitten ook tal van restaurantjes en barretjes.

Overige locaties

De Dam is onmogelijk om voorbij te lopen als je een dagje in Amsterdam bent. De Dam is het historische hart van de stad en staat centraal voor een hoop evenementen. Hier vind je onder andere het mooie koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk. Op de Dam sluiten verschillende leuke straten aan. Ook het beroemde Madame Tussauds is bijvoorbeeld te vinden op de Dam. Het is dan ook een goed beginpunt voor je uitje in Amsterdam.

Als je tijdens je reis even wil pauzeren en genieten van de rust, kan je ervoor kiezen om te stoppen bij het Vondelpark. Dit stadspark is vooral in de zomermaanden en gezellige locatie die enorm veel mensen trekt. Als je interesse hebt in meerdere activiteiten, die ver van elkaar af liggen, kun je er ook voor kiezen om een fiets te huren in Amsterdam. Dit is erg gemakkelijk en typisch Nederlands.

Plaats een reactie