Vakantie in Zeeland

Wanneer je aan een vakantie in Zeeland denkt, denk je misschien vooral aan de zomer. Heerlijk op het strand in je zwemkleding en daarna op het terras van de strandtent of bij je eigen tent of huisje een borrel en een chipje. Maar Zeeland is eigenlijk het hele jaar door een fijne plek om vrije tijd door te brengen.

Leuke bestemmingen in Zeeland

Met name de grotere plaatsen in Zeeland hebben een mooie, historische binnenstad die veelal als beschermd dorps- en stadsgezicht is aangemerkt. Denk aan Middelburg, Vlissingen en Zierikzee. Fijne steden om te shoppen, de binnenstad te verkennen of een museum te bezoeken. Leer hier de rijke Zeeuwse geschiedenis kennen. Daarnaast heeft Zeeland natuurlijk tal van badplaatsen, zoals Brouwershaven, Renesse, Domburg of het door Blof bekend gemaakt Zoutelande.

Brouwershaven

Brouwershaven is gelegen aan het Grevelingenmeer. Het Grevelingenmeer was voorheen een zeearm die door de komst van de Brouwersdam en de Grevelingendam een meer is geworden. Hierdoor is het Grevelingenmeer het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Met name door deze ligging is Brouwershaven populair onder watersporters.

 

 

 

Renesse

Renesse is één van de populairste badplaatsen in Nederland en vooral onder jongeren bekend.
Ieder jaar trekken er tienduizenden toeristen naar het dorp en het bijbehorende strand toe. Overdag heerlijk zonnebaden op het brede en bijna 17 kilometer lange strand en ’s avonds genieten van de vele bars, pubs en clubs.

Domburg

Domburg is de oudste kustplaats in Zeeland en wordt wel gezien als mondain. Heel anders dan bijvoorbeeld Renesse. In Domburg vindt je pittoreske winkelstraten met kleine boetieks, restaurants en grand-cafés.

Zoutelande

Hoewel het toerisme hier minder massaal is dan in dorpen zoals Domburg en Renesse heerst er in Zoutelande vrijwel altijd een gezellige drukte. Het is vooral in trek bij zonaanbidders, omdat het strand richting het zuiden gelegen is. Nergens in Nederland zijn zoveel zonuren als hier. Daarnaast heeft het een mooie promenade tussen het dorp het strand waar je lekker op kunt slenteren.

Wat te doen in Zeeland

vakantie in ZeelandZeeland is natuurlijk prachtig om te fietsen. Het binnenland is veelal vlak en als je lekker door de duinen fietst dan kun je genieten van het glooiende landschap terwijl je af en toe een blik van de Noordzee opvangt.

Hou je niet van fietsen, in de duinen kun je ook heerlijk met bijvoorbeeld een segway over de brede fietspaden toeren. Volledig elektrisch dus zonder veel lawaai en goed voor het milieu, maar wel zonder moe te worden en origineel is het zeker.

In Zeeland kun je natuurlijk fantastisch watersporten. Met name op het Grevelingenmeer kun je natuurlijk zeilen, windsurften, suppen en varen. Op de Noordzee kun je weer beter golfsurfen. Er zijn diverse goede surfscholen langs de Zeeuwse kust waar je je na een paar dagen als een ware Patrick Swayze in Point Break voelt.

 

Deltawerken en Neeltje Jans
De Deltawerken beschermen Nederland tegen het water. De allergrootste stormvloedkering ter wereld was al voor de watersnoodramp van 1953 bedacht, maar door die ramp wel versneld uitgevoerd. In Deltapark Neeltje Jans leer je er alles over. Saai? Nee zeker niet, bovendien kunnen de kinderen er uitgebreid spelen, zijn er (dieren)shows, een waterpark en nog veel meer.

Campings in Zeeland

vakantie in Zeeland

Als je aan vakantie in Zeeland denkt, dan wil je natuurlijk overnachten op een gezellige camping in Zeeland. Er zijn campings voor jongeren, voor gezinnen, voor ouderen, waar je huisdier mee naartoe mag en nog veel meer mogelijkheden. Zeker met mooi weer is het natuurlijk heerlijk vertoeven op de camping. Je stapt uit je slaapzak, stapt naar buiten en het buitenleven begint. Lekker met een vers gezette bak koffie in je klapstoel voor je tent of caravan. Iedereen kan zich er wel een voorstelling bij maken. In Zeeland zijn de campings vaak direct gelegen aan, of op loopafstand van het strand. Ideaal met kinderen!

Vakantiehuisjes in Zeeland

Zoek je iets meer comfort dan een camping, of wil je gewoon lekker vrij zitten? Zoek dan een luxe vakantiehuis in Zeeland. Met je eigen gezin, de hele familie of vrienden, alles kan. Vakantiehuizen in Zeeland zijn te vinden voor een knusse cottage voor 2 personen tot een prachtige groepsaccommodatie voor wel 20 personen. Je kunt het daarbij natuurlijk zo luxe maken als je zelf wilt. Fijn om een vaatwasser te hebben in je huisje? Maar misschien gaan jullie wel voor een sauna, hottub of een fitnessruimte. Vooral in de koudere maanden is het daarom ook heerlijk om naar Zeeland te gaan. Overdag lekker uitwaaien op het strand en daarna bijkomen in de jaccuz

Plaats een reactie