Huize Carmiggelt

Terug naar de jaren vijftig in Huize Carmiggelt

Eén van de meest bijzondere vakantiewoningen in België is Huize Carmiggelt. Deze woning vindt je in de Vlaamse gemeente Lanaken, dichtbij de grens met Nederland. Het hele interieur van Huize Carmiggelt is jaren vijftig. En dan bedoelen we niet een beetje jaren vijftig, maar héél erg jaren vijftig. De meubels, de gordijnen, de decoratie, werkelijk alles. Een tv zal je hier dus ook niet aantreffen. In plaats daarvan vindt je boeken, gezelschapspellen en een platenspeler met LP’s. En uiteraard zijn deze boeken en spellen ook allemaal minstens 45 jaar oud. Tijdens een verblijf in Huize Carmiggelt heb je dus echt het gevoel alsof je een tijdreis maakt naar het verleden.

Moderne faciliteiten

Ondanks het hoge vintage gehalte hoef je niet bang te zijn dat je vakantie erg ‘Spartaans’ wordt. Kou lijden hoef je bijvoorbeeld niet, want de woning beschikt gelukkig wel over centrale verwarming. En wil je even iets opzoeken op internet? Dan kan dat stiekem ook, dankzij de gratis WiFi. Maar de echte vintageliefhebber zal tijdens het verblijf in deze bijzondere woning de smartphone even ‘vergeten’.  Even smokkelen met sanitair is natuurlijk wel toegestaan, want het moet wel leuk blijven. In de moderne badkamer kun je daarom 21e eeuws lekker badderen en even helemaal tot jezelf komen.

De omgeving

Huize Carmiggelt is gelegen op een vakantiepark wat grenst aan Nationaal Park Hoge Kempen. Je kunt tijdens je verblijf in deze vakantiewoning dus heerlijk genieten van de mooie natuur. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en het landschap zachtjes aan je voorbij laten glijden. Maar ook wandelen kun je hier volop. Er zijn vele wandelroutes die zeer de moeite waard zijn. En ook al zit je middenin de natuur, de stad is nooit ver weg. Als je de auto neemt bent je binnen een kwartiertje in hartje Maastricht.
Ook een keer hier wat vrije tijd doorbrengen? Het gaat simpwelweg om inplannen van je vakantie en zo kun je heerlijk enkele dagen verblijven in een prachtige regio niet ver van huis.

1 gedachte over “Huize Carmiggelt”

Plaats een reactie