Vakantiehuis Terschelling

Terschelling is een Nederlands Waddeneiland, tussen Ameland en Vlieland  dat bij de provincie Friesland behoort. Het is naast Texel een meer mainstream toeristisch eiland dan de andere eilanden. De verbinding met de boot is goed en je mag er met de auto komen. Terschelling biedt het hele jaar door talloze evenementen en dat maakt dit eiland een topbestemming om uit te gaan. Vanuit je vakantiehuis is de dorpskern van Terschelling nooit ver weg, en daar vind u een gevarieerde mix van levendige restaurants, cafés en kroegjes.

Brede stranden

Als je van het strand houdt kun je op Terschelling je hart ophalen. De Wadden hebben allereerst als de meeste zonuren, het is vaak mooi weer en ook op mindere dagen trekt het snel open. Dankzij de breedte van het strand van Terschelling is het er nooit vol. De stranden worden dagelijks opgeruimd en de reddingsbrigade houdt op veel plekken een oogje in het zeil. Vanuit je vakantiehuis op Terschelling vindt je zo een ruime plek in de zon, dicht bij zee. Het strand loopt ononderbroken langs de gehele lengte van het eiland. Als je niet van stilliggen op het strand houdt kun je urenlange strandwandelingen maken.

Dorpen op Terschelling

Terschelling heeft 8 dorpen en nog een paar gehuchten. De gehuchten hebben echt maar enkele bewoners. De belangrijkste dorpen zijn:

West Terschelling
West-Terschelling is het grootste dorp van het Waddeneiland Terschelling. In dit dorp tref je behoorlijk wat winkels, restaurants en cafés. In de de hoofdplaats ligt een haven aan een natuurlijke baai waar ook de veerboot aanmeert. Deze baai wordt ook gebruikt als jachthaven. De bewoners van Terschelling noemen dit dorp afgekort West.

In West-Terschelling staat de oudste vuurtoren van Nederland. De Brandaris werd gebouwd in 1323. De vuurtoren is bijna 54 meter hoog, bestaat uit zes verdiepingen en heeft 225 treden.

Midsland
Midsland  heeft ongeveer 1000 inwoners. Het is voor Terschelling een behoorlijk groot dorp, alleen West-Terschelling is groter. Het dorp ligt in het midden op het eiland en is daarom een prachtige plek om het hele eiland te ontdekken. Midsland heeft ook een gezellig centrum met voldoende voorzieningen en is daarom een toeristisch dorpje.

Oerol

Eenmaal per jaar in Juni verandert Terschelling in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Het is tijd voor Oerol Het festival is opgericht door Joop Mulder en vindt plaats sinds 1981. Tijdens de eerste editie waren er ongeveer 2000 bezoekers. Nu wordt het populaire festival door 50.000 bezoekers bezocht.

Tijdens Oerol geniet je onder andere van muziek, dans, storytelling, theater, expedities en beeldende kunst. Het festival is geschikt voor alle leeftijden en er zijn zelfs voorstellingen voor kinderen. Oerol vindt vooral lekker buiten plaats. Even weg uit het theater of schouwburg.

Vakantiehuis Terschelling

Als je een paar dagen naar Terschelling gaat, wil je natuurlijk een leuk, comfortabel Vakantiehuis op Terschelling om te verblijven. Naast nog veel meer informatie over Terschelling vindt je ook alle mogelijke opties om te verblijven op Waddenplaats.nl. Selecteer het type, het aantal personen, wanneer je wilt gaan etc. Bovendien kun je direct met de eigenaar contact opnemen als je nog aanvullende vragen hebt. Super handig.

Geniet van je vakantie op Terschelling!

Plaats een reactie