Bruiloft in het buitenland financieren

Trouwen in het buitenland, het is een droom van veel stellen. Of het nu een stijlvolle bruiloft in Italië of trouwen op een romantische setting in Zuid-Frankrijk. Deze droom lijkt soms lastig te verwezenlijken, maar het is helemaal niet zo ingewikkeld. Het grootste obstakel zijn veelal de financiën om deze bruiloft te realiseren. Een bruiloft in het buitenland financieren is helemaal niet zo ingewikkeld. In dit artikel lees je over manieren om jouw droombruiloft in het buitenland te kunnen financieren.

Vraag een kleine bijdrage van de gasten

Wanneer je met vrienden en familie jouw bruiloft wilt vieren in het buitenland, kun je ook om een kleine bijdrage vragen. Dit kan bijvoorbeeld door de gasten zelf de overnachting te laten betalen of een kleine bijdrage laten betalen voor de bruiloft.

Geld lenen van vrienden of familie

Een andere manier is om geld te lenen van vrienden of familie. Zij zullen vast bereid zijn om jouw droombruiloft door te laten gaan. Zorg er wel voor dat je duidelijke afspraken maakt, wanneer je geld leent van bekenden. Je wilt niet dat door de lening er scheve verhoudingen bestaan of dat dit uiteindelijk ten koste gaat van de goede relatie. Zorg voor een plan van afbetaling op papier en leen alleen een bedrag dat je zeker terug kunt betalen. Zo kunnen vrienden of familie bijdragen aan de mooiste dag van jullie leven. Het grootste voordeel van een lening bij bekenden, is dat je vaak tegen een minuscule rentepercentage of zelfs zonder rente kunt lenen.

Een persoonlijke lening bij de bank

Je kunt altijd naar de bank gaan om een persoonlijke lening af te sluiten. Wanneer jij jouw rekeningen altijd netjes betaald, een goed inkomen hebt of iets tegenover de lening kunt zetten, kun je vrijwel altijd een persoonlijke lening krijgen. Wanneer je leent bij de bank, moet je wel een hoger rentepercentage verwachten, dan bij vrienden of familie.

Kredietverstrekkers

Wanneer een lening bij de bank niet lukt en je niet kunt lenen van bekenden, is er altijd nog de mogelijkheid om geld te lenen bij een kredietverstrekker. Dit zijn onafhankelijke vertrekkers van kredieten. Hier kun je geld lenen en zijn er minder voorwaarden waar je aan hoeft te voldoen. Kredietverstrekkers hanteren wel veelal hoge rentepercentages en het terugbetalingstermijn kan korter zijn.

Creditcard gebruiken

Wanneer je in het buitenland een bruiloftsfeest organiseert, is het sowieso handig om een creditcard te hebben. Hier kun je internationaal altijd mee betalen. Een ander voordeel hiervan is dat je jouw krediet kunt laten oplopen. Betaal met de creditcard en betaal de rekening van de creditcard pas later. Op deze manier kun je de kosten eenvoudig spreiden. Ook bij het terugbetalen bij een creditcard geldt dat je een hoger rentepercentage over het bedrag moet betalen.

Denk in mogelijkheden en vind de beste manier om jouw bruiloft in het buitenland te kunnen financieren. Er zijn meerdere manieren waarop je jouw droombruiloft in Toscane, Wenen of Spanje eenvoudig kunt bekostigen. Op deze manier geniet je nog jarenlang van jouw droombruiloft op een unieke locatie in het buitenland.

Plaats een reactie