Private auto lease? Dit is waarom!

Er zijn veel redenen om te kiezen voor private auto lease. Ben je je hierin aan het verdiepen? Lees dan zeker even verder, want we zetten voor je op een rijtje waarom privé leasen een goed idee is. Dit zijn de voordelen!

Snel een auto

Als je snel een auto nodig hebt, is leasen zeker een uitkomst. Je hoeft immers niet uitgebreid de tijd te nemen om verschillende auto’s te testen voor een koop. Ook hoef je je niet bezig te houden met het aanvragen van verzekeringen en andere regelzaken. Je hebt de auto dus relatief snel voor de deur staan met private lease, zonder dat er veel gedoe bij komt kijken. Je kunt al binnen vier weken de nieuwe auto ontvangen, zonder dat je er veel voor hoeft te regelen. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld een drukke agenda hebt, maar wel toe bent aan een nieuwe auto.

Specifieke periode

Ook als je een auto nodig hebt voor een specifieke periode, is het leasen een ideale keuze. Je  zit zo immers niet per se voor een langere periode vast aan een auto, die je daarna eventueel zelf weer zou moeten verkopen. Je zegt de leasetermijn gewoon op als de auto niet meer noodzakelijk is, als je een flexibel leasecontract hebt. Langer leasen kan uiteraard ook, het is maar net hoe lang je de auto wilt gaan gebruiken. Denk hier vooraf alvast over na.

Elektrisch rijden

Steeds meer mensen stappen over op elektrisch autorijden. Maar hoe weet je nu zeker of dit wel of niet iets voor jou is? Met private lease elektrische auto kom je daar op toegankelijke wijze achter: je kunt een bepaalde periode elektrisch rijden, zonder meteen aan een elektrische auto vast te zitten. Mocht het niet bevallen, dan stap je zodra het kan gewoon weer over op een ander type auto.

Droomauto leasen

Met privé leasen heb je de keuze uit een heleboel verschillende auto’s. Je kunt dus een elektrische auto leasen, of een auto die op benzine of een andere vloeistof rijdt. Dat niet alleen, kies ook uit veel verschillende merken en designs. Een auto die je niet direct kunt aanschaffen, kun je mogelijk wel leasen – het is een veel toegankelijkere manier om in je droomauto te rijden. Je kiest zelf de kleur, de looptijd, het jaarkilometrage en eventuele andere opties. Leasen maakt het daarnaast mogelijk om van tijd tot tijd van auto te wisselen, zodat je hier lekker flexibel in kunt blijven. Raak je snel uitgekeken op een bepaalde auto? Grote kans dat leasen dan goed bij je past, om op een moment naar keuze over te stappen naar een ander of een nieuwer model.

Comfortabel rijden zonder geregel

Door een auto te leasen, wordt er veel werk uit handen genomen. Bij een goede leaseservice zit van alles inbegrepen, denk aan reparatie, onderhoud, banden, wegenbelasting, pechhulp en een verzekering. Dit hoef je zelf niet allemaal aan te vragen of rond te krijgen, zoals wel het geval is met een auto die je koopt. Op die manier bespaar je jezelf dus een heleboel tijd en moeite. Ook kom je niet zomaar voor onaangename verrassingen te staan, zoals onverwacht hoge financiële autokosten. Auto rijden komt met leasen weer neer op de leuke kant ervan: instappen en wegrijden. Een heerlijk vooruitzicht!

Wat jouw reden ook is om een auto te leasen, de verschillende voordelen zijn inmiddels wel duidelijk. Het is aan jou om te bepalen of leasen iets voor jou is.

Plaats een reactie