Is jouw huidige zorgverzekering nog voldoende voor volgend jaar? 

Veel mensen denken dat omdat een zorgverzekering verplicht is, je slechts moet zorgen dat je er een afsluit. Dit is echter wat te simpel gedacht. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je simpelweg verzekerd bent, maar ook dat je zorgt dat je een passende zorgverzekering hebt. Het is daarom verstandig om aan het eind van het jaar even te checken of je huidige zorgverzekering nog passend is. Zo niet, dan is het tijd om over te stappen op een andere optie of om je huidige verzekering bij te stellen. Wij laten je graag zien hoe je dit doet en waar je op moet letten om de beste verzekering voor jou samen te stellen. 

Wat is een goede zorgverzekering? 

Wanneer je denkt dat een goede zorgverzekering de voordeligste optie is, heb je het mis. Een goede ziektekostenverzekering is een verzekering die aansluit bij jouw zorgvraag. Heb je veel zorg nodig, maar ben je heel summier verzekerd, dan kost dit je veel geld. Voorkom dit dus door te kijken naar welke zorg je het komende jaar nodig denkt te hebben. Uiteraard kun je nu nog niet weten of je ziek gaat worden, maar je kunt misschien al wel weten dat je volgend jaar fysiotherapie wilt hebben, of dat je naar een diëtist wilt gaan of omdat je met hulp wilt gaan stoppen met roken. Al deze zaken kun je verzekeren en als je dat doet, ben je bijna altijd goedkoper uit dan wanneer je dit zelf allemaal zou moeten financieren. Ga er daarom even voor zitten en check even waar je momenteel allemaal voor verzekerd bent. Het kan ook zijn dat je juist opties uit je verzekering kunt gooien zodat je op die manier geld kunt besparen. 

Wat is verplicht en wat is optioneel? 

Een zorgverzekering bestaat uit een verplichte basisverzekering en daarnaast kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Deze opties zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Denk bijvoorbeeld aan een tandartsverzekering afsluiten. Wil je volgend jaar een uitgebreide behandeling ondergaan, dan loont een tandartsverzekering vrijwel altijd. Zo zijn er tal van aanvullingen beschikbaar en wij raden je daarom aan om deze even goed door te nemen. Doorgaans is het zo dat hoe meer aanvullingen je kiest, hoe meer korting je ook krijgt aangeboden. Zo ben je dus steeds beter verzekerd terwijl je naar verhouding steeds minder betaalt. 

De overstap is zo gemaakt

Je hebt in Nederland heel veel verschillende zorgverzekeringsmaatschappijen die allemaal met elkaar concurreren. Daar kun jij van profiteren. Online kun je handige vergelijkingssites vinden waarop je jouw wensen kunt aangeven. Vervolgens krijg je te zien wie jou het beste kan helpen. Blijkt dat dat jouw huidige verzekeringsmaatschappij is, dan hoef je niets te doen. De kans is echter groot dat een andere partij jou beter van dienst kan zijn. Dan kun je besluiten om over te stappen. Dat is via de vergelijkingssite een fluitje van een cent. Zij beëindigen namelijk je oude verzekering en sluiten de nieuwe meteen voor je af.  

Plaats een reactie