5 leuke activiteiten om met vrienden thuis te doen

Ga je thuis hangen met je vrienden? Dat lijkt misschien wat saaier dan afspreken in de stad of bij een andere activiteit, maar hoeft helemaal niet zo te zijn. Er is thuis ook gewoon genoeg leuks te beleven – zeker met deze tips.

Online gamen

Ga online gamen met je vrienden. Dit kan vanuit hetzelfde huis, als je je vrienden allemaal in je woning uitnodigt. Maar het is ook een optie om allemaal vanuit het eigen huis samen online te gamen, door tijdens het gamen te chatten via voicechat. Het is dus maar net wat handig is. Je spreekt je vrienden die verder weg wonen zo in ieder geval gewoon nog op regelmatige basis. Kies de beste games uit, want er is natuurlijk genoeg om uit te kiezen. Of het nu gaat om teamgebaseerde spellen waarin je strategisch moet samenwerken of competitieve spellen waarin je elkaars vaardigheden test, online gamen biedt veel mogelijkheden. Kies je voor first-person shooters, role-playing games, strategische simulaties of avonturenspellen? Of speel poker met je vrienden, wat al helemaal een spannend spel is. Het is leuk om dit steeds af te wisselen.

Spelletjesavond

Online gamen gebeurt steeds vaker binnen vriendengroepen. Via www.ggpoker.nl speel je bijvoorbeeld je favoriete pokerspel. Naast online gamen kun je ook gaan voor een ‘old school’ spelletjesavond. Gezelschapsspellen zijn altijd een succes. Nodig je vrienden uit voor een spelletjesavond met klassiekers zoals Monopoly of Scrabble. Wie kent deze spellen niet. Ook een kaartspel is een goed idee. Of probeer juist nieuwe spellen, om nog meer keuze te hebben. Wat je ook kiest: er is een wereld van spellen om te ontdekken. Kies een favoriet spel of probeer gewoon iedere keer een ander spel uit met je vrienden.

Film- of seriemarathon

Heerlijk, lui op de bank een film of serie kijken. Zeker in de herfst en winter is dat een lekker idee, als het buiten toch guur en koud is. Dat kun je alleen doen of met je partner, maar net zo goed met je vrienden! Kies een klassieker uit, of het nu een film of serie is. Of misschien is er wel een bepaald genre dat jullie allemaal aanspreekt, of dat nu actie, horror of romcom is. Snacks en drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Richt als het ware een echte thuisbioscoop in, met popcorn erbij natuurlijk. Ook leuk? Na afloop de film of serie samen nabespreken.

Dineren

Organiseer een diner bij je thuis, en nodig je vrienden uit. Je kunt zelf koken, als je het leuk vindt om te doen. Maar het is nog wel gezelliger om een shared dining avond te hosten, waarbij meerdere mensen iets lekkers maken. Zie het als een soort tapas: de tafel staat vol met hapjes, iedereen kan pakken wat hij of zij lust. Neem de tijd voor een uitgebreid diner, met drankjes en goede gesprekken erbij. Zo slaagt de avond met je vrienden altijd weer.

Themafeest

Je kunt thuis natuurlijk ook gewoon een feestje organiseren voor je vrienden. Meestal doe je dit bijvoorbeeld voor je verjaardag, maar waarom niet ook eens op een random moment? Het is extra leuk om er iets speciaals van te maken, zoals een themafeest. Ga voor een kostuumavond of retrofeest, om maar iets te noemen. Vraag iedereen om verkleed te komen, en decoreer ook je huis helemaal in het thema. Dat zorgt voor een legendarische avond! Zeker als je er extra’s aan toevoegt, zoals een karaokeset. Dat zorgt gegarandeerd voor entertainment. Met een karaoke-app of -machine kan dit gewoon thuis. Of organiseer thuis een pubquiz, met een reeks vragen over uiteenlopende onderwerpen. Verdeel je vrienden in teams en laat de competitie beginnen. Zorg natuurlijk wel voor prijzen voor de winnaars.

Soms creëer je de beste herinneringen met je vrienden gewoon thuis. Van spelletjesavonden tot filmmarathons, de bovenstaande ideeën zorgen voor onvergetelijke momenten zonder de deur uit te hoeven. Waar ga jij je vrienden voor uitnodigen?

Plaats een reactie