Hoe helpt de bedrijfsautoverzekering jou in het geval van een ongeluk? 

Heb je twijfels over een bedrijfsautoverzekering afsluiten, omdat je niet goed weet hoe deze jou kan helpen in het geval van nood? Als je jouw auto voornamelijk voor bedrijfsactiviteiten gebruikt, kan het aan te raden zijn om voor een zakelijke verzekering te kiezen in plaats van een personenauto verzekering. Voor bedrijven kan het namelijk geheel andere voordelen opleveren. Denk aan de bescherming van de bedrijfsmiddelen en alle inzittenden van het voertuig. Maar hoe kan deze verzekering jou dan helpen in het geval van een ongeval? Onderstaande informatie zet een aantal zaken voor jou op een rij. 

Bescherming van jouw belangen

Bij een bedrijfsautoverzekering afsluiten draait het in eerste instantie om het beschermen van jouw zakelijke belangen. Als je tijdens het rijden naar een klant in een ongeluk terechtkomt, kan jouw bedrijfswagen beschadigd zijn. Met een goede verzekering hoef je je echter geen zorgen te maken om de hoge kosten die gepaard gaan met de reparatie of vervanging van een voertuig. De verzekeringen dekken daarbij niet alleen de schade aan jouw voertuig, maar ook de aansprakelijkheid voor schade aan derden. De kosten van eventuele schade aan de tegenpartij is hiermee dus ook gedekt. Jouw bedrijfsvermogen hoeft hiermee niet zomaar aangeraakt te worden. Tevens helpt het bij het behouden van een goed bedrijfsimago. Een ongeluk kan altijd gebeuren, zolang je het maar naar behoren oplost. Het vertrouwen in jou als ondernemer blijft bij de buitenwereld behouden. 

Vervangend vervoer staat tot jouw beschikking

Een vrachtwagenverzekering afsluiten of een verzekering afsluiten voor een van de andere bedrijfswagens binnen jouw onderneming kan ook helpen om de bedrijfsactiviteiten uit te blijven voeren. Met een goede dekking zijn de kosten niet alleen gedekt voor het repareren van de schade, ook kun je rekenen op vervangend vervoer. Niets is zo vervelend als wanneer de activiteiten stil moeten komen te liggen, doordat je geen auto tot jouw beschikking hebt. Of je nu een huurauto aanschaft of toch voor alternatieve vervoerswijzen kiest, de verzekering voorkomt dat je het werk niet uit kan voeren. Dankzij de snelle schadeafhandelingen hoef je ook niet lang te wachten tot de uitkering plaatsvindt. De stress van een ongeval hoeft niet lang meer te duren en je kun je weer concentreren op de zaken die je nog moet regelen binnen het bedrijf. 

Aanpasbaar aan de specifieke behoeften

Een groot voordeel van de zakelijke voertuigverzekeringen is dat je niet alleen te maken hebt met de basisverzekeringen en eventuele standaard aanvullende opties, maar ook dat je extra aanvullende mogelijkheden hebt. Deze zijn volledig aan de specifieke behoeften van het bedrijf aan te passen. Of je nu een eenmanszaak hebt waarmee je klanten hebt of een groter bedrijf met meerdere voertuigen, er is een variant die het beste bij je past. Door goed te kijken naar de aanvullende verzekeringen zorg je dat je niet betaalt voor dingen die je niet nodig hebt, maar wel tot in de puntjes verzekerd bent. Vanaf dat moment heb je meer gemoedsrust.

Plaats een reactie