De leukste kerstactiviteiten met je vrienden

De klok is een uur achteruit gezet, het wordt steeds eerder donker en mensen maken zich langzaamaan klaar voor de feestdagen. Er wordt nagedacht over hoe de eerste en tweede kerstdag ingevuld zal worden en hoe het menu eruit gaat zien. Bovendien is het de tijd van samenzijn. Misschien heb je je vrienden al tijden niet gezien. Wat is dan een betere tijd om elkaar weer te zien, dan in de winterperiode? Er hangt namelijk een gezellige sfeer in de lucht en er zijn genoeg activiteiten om in deze tijd te ondernemen. Wat jullie ook graag doen samen, in deze blog delen wij de leukste kerstactiviteiten waar ongetwijfeld wat voor jullie tussenzit. 

Een gezellige avond

Soms is het, tijdens alle kerstdrukte, fijn om een relaxed avondje te hebben. Naast dat de kerstperiode erg gezellig is, kan het namelijk ook voor stress zorgen. Je moet aan veel dingen denken, namelijk aan het kerstdiner, aan de mensen die je hiervoor uitnodigt en of en naar wie je kerstkaarten verstuurt. Gelukkig kan je met je vrienden volledig jezelf zijn en hoef je niet iets spectaculairs te organiseren om het leuk te hebben samen. Wat dacht je daarom van een gezellige avond in kerstthema? Misschien worden er wel kerstmarkten georganiseerd in de buurt waar je even een bezoekje aan kunt brengen. Bewonder alle lichtjes en zing mee met de nostalgische kerstmuziek. Warm daarna thuis op bij het haardvuur met een beker warme chocolademelk. Om het nog gezelliger te maken, zet je een klassieke kerstfilm op. Denk hierbij aan Love Actually of Home Alone. 

Uitstapje over de grens

Over de grens, in Duitsland, weten ze helemaal hoe ze kerst moeten vieren. Door het hele land worden kerstmarkten georganiseerd en ze hebben adventskalenders van alles wat je je maar kunt bedenken. Dan is het natuurlijk extra leuk om samen met je vrienden een dagje Duitsland te plannen. Vaak kun je vanaf half november al bij onze buren terecht om de echte kerstsfeer te proeven. Gaan jullie naar de bekende kerstmarkt in Keulen, of gaan jullie shoppen in Oberhausen? Waar je ook heengaat, de sfeer op zo’n kerstmarkt is uniek en zorgt voor een onvergetelijk dagje uit. Om de dag helemaal af te maken, is het leuk om cadeautjes voor elkaar te kopen en later, onder het genot van een beker glühwein, samen uit te pakken. 

Creatieve kerstactiviteiten

Bij kerst komt in veel huishoudens ook allerlei decoratie kijken. Sommige mensen pakken helemaal uit en toveren hun huis om in een waar kerstparadijs met kerstdorpen, waar anderen liever enkel een paar lampjes ophangen. Toch is het gebruikelijk om je huis net iets gezelliger te maken tijdens deze donkere winterperiode. Nog leuker is het om de decoratie zelf te maken, voor een unieke sfeer in huis. Organiseer een creatieve avond met je vrienden. Dek de tafel met heerlijke snacks en zet genoeg knutselmateriaal neer om helemaal los te gaan. Maak bijvoorbeeld je eigen kerstkaarten, of knutsel een mooie kerstster in elkaar voor aan de deur. Maar ook is het een gezellige activiteit om samen de kerstboom te versieren. Vergeet natuurlijk niet om kerstmuziek op de achtergrond aan te zetten om de avond compleet te maken. 

Plaats een reactie