Een avondje uit voorzien van een extra dimensie!

Hoeveel gele kaarten zijn er getrokken? Wie maakte het eerste doelpunt? Krijgt Barcelona veel corners? Enkele voorbeelden van vragen die je in je omgeving ongetwijfeld steeds vaker te horen krijgt. In de kroeg, op een feestje of tijdens een romantisch diner voor twee. Even snel op de telefoon kijken om te achterhalen wat de tussenstand van een op het oog nietszeggend duel is. De opkomst van wedden op sport is enorm en met de komende regulering zal dit alleen maar extremere vormen aannemen. Kom maar op met die zogenaamde, nietszeggende wedstrijden.          

Op het puntje van de barkruk

Waar je voorheen alleen afsprak met vrienden om samen belangrijke Europese krakers te kijken, zorgt een weddenschap voor een extra dimensie. Duitse degradatiekrakers of het tweede niveau in Engeland ontpoppen zich van ondergeschoven kindjes tot aantrekkelijke affiches. Je zit op het puntje van de barkruk en wilt geen enkele hoogtepunt missen. Ondertussen het ‘gevecht’ met de bookmaker zien te winnen, zodat je aan het einde van de avond zelfs met een beetje winst de kroeg uitstapt. De perfecte combinatie tussen spanning, competitie en gezelligheid!

Hoe het leuk en speel verantwoord

Er zijn echter wel wat aspecten die je goed in de gaten moet houden. Zo kan wedden (zeker winnend wedden) behoorlijk verslavend werken. Hou het spelletje daarom leuk en speel alleen met geld wat je kan missen. Zo heeft een verloren weddenschap geen invloed op de rest van je avond en wordt je gedrag er niet door beïnvloed.

Om grote verliezen te voorkomen, is het van groot belang dat je discipline op kan brengen. Zit het even tegen? Hou jezelf niet voor dat je je verliezen wel even goed weet te maken. Zo simpel werkt het helaas niet. Een gedisciplineerd systeem zorgt ervoor dat je verliezen beperkt blijven en dat je weet wanneer je moet stoppen. Een goed voorbeeld van zo’n soort systeem is het taartmodel.

Lees je in en word een echte kenner!

Als je de risico’s goed in de gaten hebt, kun je jezelf uitdagen in dit diverse wereldje. Zo zijn er niet alleen honderdtallen sporten waar je uit kan kiezen, maar is het aanbod soorten weddenschappen ontzettend groot. Voordat je een weddenschap plaatst, is het dus wijsheid om je goed in te lezen, zodat je beslagen ten ijs komt. Dit kun je doen door een van de boeken over wedden aan te schaffen of een blik te werpen op een van de online community’s. Binnen zo’n community krijg je niet alleen antwoord op al je vragen, maar heb je direct een aantal online vrienden erbij!

Plaats een reactie