3 redenen waarom je glasvezel internet op je accommodatie wil

Als we buitenshuis gaan verblijven, willen we allemaal graag een fijne accommodatie. Waar die precies aan moet voldoen, hangt af van het type verblijf. Je hebt immers niet altijd een zwembad nodig, om maar een voorbeeld te noemen. Maar goed internet op de locatie waar je verblijft is toch wel heel prettig, al helemaal als je speciale plannen hebt waarbij die internetverbinding een belangrijke rol speelt. We bespreken drie redenen waarom je specifiek glasvezel internet op je accommodatie wilt. Heb je het overigens thuis al? Doe de glasvezelcheck om te kijken of het al kan bij jou!

Je wilt (samen) online gamen

Is vakantie voor jou lekker kunnen gamen? Of ga je met een paar vrienden een paar dagen weg en wil je samen lekker online kunnen gamen? Dan heb je niet zomaar een internetverbinding nodig. Dat weet je wellicht wel van thuis, als je daar ook online gamet. Met DSL-internet kom je er niet. Zeker niet als je met meerdere mensen tegelijkertijd online wilt gaan gamen op dezelfde internetverbinding. Als dat je plannen zijn, is het dus verstandig om een adresje op te zoeken waar men glasvezel internet met een hoge downloadsnelheid te bieden heeft als voorziening.

Je wilt goed kunnen streamen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op je vakantieadres lekker naar series en films en misschien ook live sportwedstrijden wilt kunnen kijken. Helaas is het vaak zo dat het internet in vakantieaccommodaties flink te wensen overlaat en dat zelfs dat niet vanzelfsprekend is. Moet je een openbaar netwerk gebruiken, dan wordt het al helemaal lastig. En als je met meerdere mensen weg bent en ieder wil op zijn eigen apparaat kunnen streamen, dan vraag je bovendien nogal wat van een internetverbinding. Daarom zijn plannen om lekker te gaan streamen een goede reden om voor te sorteren op een accommodatie met glasvezel internet.

Je wilt kunnen werken

Wifi op je locatie met glasvezelEen andere reden om glasvezel internet te willen op de accommodatie waar je verblijft, is omdat je er wilt kunnen werken. Misschien ben je namelijk wel helemaal niet op vakantie, of kun je het je helaas niet permitteren om helemaal geen werk te doen, bijvoorbeeld omdat je ondernemer bent. Glasvezel internet is stabiel en snel, en dat is altijd prettig als je aan het werk bent. Daarnaast gaat het uploaden even snel als het downloaden. Daardoor gaat het ook het versturen van veel data snel. Dat is fijn wanneer je grote bestanden moet kunnen overzetten.

Stel je voor hoe groot de deceptie is als je niet kunt doen wat je van plan was omdat je het ter plekke moet doen met een beroerde internetverbinding. Dat is toch hartstikke zonde van je verblijf? Steek daarom wat extra tijd in een goede voorbereiding en kies je accommodatie met zorg. Check of er inderdaad glasvezel internet beschikbaar is op de locatie, en kijk vervolgens ook eens wat de ervaringen van eerdere bezoekers met de accommodatie zijn om te zien of je daar iets tussen vindt over het internet ter plaatse.

Plaats een reactie