Louwman Museum

Den Haag, Zuid Holland

Extra informatie
Prijs vanaf: €5
Aantal personen: 2 tot 1000
Voor wie: Mannen, Vrouwen, Stellen, Gezinnen

Naar website

Louwman Museum
Ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen geven een overzicht van de ontwikkeling van de auto in al zijn verschijningsvormen, vanaf 1886 tot de 70-er jaren.

Architectuur
Michael Graves tekende voor het ontwerp van het indrukwekkende museumgebouw, dat onderdak biedt aan één van ‘s werelds mooiste en meest gevarieerde automobielcollecties.

Sport-, race- en filmauto’s
De collectie omvat Ferrari’s, Maserati’s, Alfa Romeo’s en andere beroemde sport- en racewagens. Auto’s van bekende personen zoals Elvis Presley, James Bond, Steve McQueen en Sir Winston Churchill behoren eveneens tot de collectie.

Kunstcollectie
Een omvangrijke kunstcollectie maakt de collectie interessant voor een breed publiek. Vanaf het prille begin is de automobiel een inspiratiebron geweest voor affiches, aardewerk, porselein, radiateurmascottes, prijsbokalen, sculpturen, plaquettes en gebruiksartikelen.

Onderscheidingen
Het Louwman Museum heeft meerdere nationale en internationale prijzen mogen ontvangen van onder meer The Royal Automobile Club (RAC), Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) en Octane Magazine. Tripadvisor.com heeft het museum uitverkozen tot beste attractie van Den Haag.

« Terug naar overzicht