Keramiekmuseum Princessehof

Leeuwarden, Friesland

Extra informatie
Prijs vanaf: €12
Aantal personen: 2 tot 15
Voor wie: Mannen, Vrouwen, Stellen, Gezinnen

Naar website

Het Princessehof Leeuwarden is het keramiekmuseum van Nederland. Met een indrukwekkende collectie van wereldformaat vertelt het Princessehof verhalen over keramiek uit Azië en Europa en neemt het de bezoeker mee langs historische tijdperken. Van de kerncollectie Chinees keramiek dat dateert uit 2800 v Chr., langs tegels en vaatwerk uit het Midden Oosten tot Europese topstukken uit de Jugendstil en Art Déco periode. Het museum heeft daarnaast steeds wisselende en uiteenlopende exposities waarin ook regelmatig hedendaagse en eigentijdse keramiek wordt getoond dat steeds meer een brug vormt tussen het oude ambacht van keramisten en de moderne technologische ontwikkelingen.

Het historische stadspaleis in de binnenstad van Leeuwarden dateert uit 1693 en bevat nog restanten uit de 15de eeuw. In het verleden was het de residentie van prinses Maria Louise van Hessen-Kassel, waarnaar het museum later is vernoemd. De Nassaukamer in het museum laat de in barok ingerichte eetkamer van de prinses zien.

In het Princessehof vindt u bovendien de mooiste cadeauwinkel van Leeuwarden! Van traditionele Friese tegels en leuke keramische hebbedingetjes tot uniek design van gevestigde en aanstormende ontwerpers. Ook liefhebbers van kunstboeken zijn hier aan het juiste adres. Voor een bezoek aan de winkel is een museumkaartje niet nodig.
In de theesalon van het stadspaleis kunt u genieten van een kopje thee of koffie geserveerd met diverse lekkernij.

« Terug naar overzicht