Deltapark Neeltje Jans

Vrouwenpolder, Zeeland

Extra informatie
Prijs vanaf: €17.5
Aantal personen: 2 tot 200
Voor wie: Mannen, Vrouwen, Stellen, Gezinnen

Naar website

Bij Deltapark Neeltje Jans ziet u alles over de Deltawerken, de watersnoodramp van 1953, zeedieren en het onderwaterleven van de Oosterschelde en Noordzee.

De Deltawerken zijn wereldberoemd!

Bij Deltapark Neeltje Jans kunt u de geschiedenis opnieuw beleven: Van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken.
Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven u een indruk van de enorme kracht van het water.

“Delta Experience”

Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk?
Het antwoord wordt getoond in een indrukwekkende 3D animatie met een panorama die u de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren. Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland.

U krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen. Als de storm gaat liggen, verschijnt een waterval van archiefbeelden. U ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt u voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen?

En er is nog veel meer te doen!

Maak een indrukwekkende wandeling door de Stormvloedkering en ontdek het onderwaterleven in het grootste Aquarium van Zeeland en sta oog in oog met tropische haaien in het nieuwe Bluereef aquarium. Verkoeling vindt u tijdens de rondvaart over nationaal park Oosterschelde of in het waterpark met de nieuwe Aquasplash, 60 meter lange waterglijbaan en de waterspeelplaats.

Een bezoek is pas compleet als u ook de zeehonden en zeeleeuwenshows heeft gezien.

« Terug naar overzicht